Browse By

Pirkanmaan nähtävyydet kutsuvat matkailijoita<

Pirkanmaan nähtävyydet tarjoavat tekemistä kauniissa luonnossa vuoden ympäri

Suunnitteletko tulevaa kesälomaasi? Katsasta, mitä Pirkanmaalla on sinulle tarjottavana. Tampere ja sen ympäryskunnat houkuttelevat vuosittain tuhansia matkailijoita, eikä mikään ihme, sillä alueella voi lomailla ympäri vuoden. Useimmat Pirkanmaan nähtävyydet sopivat koko perheelle. Tampereen tunnetuimpiin kohteisiin kuuluvat Särkänniemen elämyspuisto, Pyynikin näkötorni, Vapriikin museoalue, Viikinsaari, lukuisat teatterit sekä Tamperetalo. Lukuisat lapsiystävälliset ravintolat tarjoavat myös maistuvaa ruokaa. Tampereen naapurikunnistakin löytyy paljon mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa. Kangasalan rallimuseo tarjoaa mielenkiintoista nähtävää vanhoista menopeleistä kiinnostuneille. Ikaalisten maankuulu kylpylä ottaa sinut ja perheesi tervetulleena vastaan, ja Mäntässä Serlachius-museot tarjoavat taiteesta kiinnostuneille parhaimmillaan kansainvälisen tason elämyksiä. Historiasta kiinnostuneen kannattaa katsastaa Valkeakoskella sijaitseva Rapolan linnavuori, jossa pääsee tutustumaan lähemmin muinaissuomalaisten elämään. Koe ja näe Pirkanmaan nähtävyydet tulevana kesänä.

Pirkanmaan nähtävyydet lupaavat unohtumattomia hetkiä

Kesä on parasta aikaa kotimaan matkailussa. Pirkanmaa ja Tampereen seutu tarjoavat matkailijalle parastaan aurinkoisen lämpiminä kesäpäivinä. Kesäloma Pirkanmaalla odottaa sinua ja läheisiäsi. Tule haistamaan, maistamaan, näkemään ja kokemaan Pirkanmaan kesä! Pirkanmaan nähtävyydet heräävät eloon varsinkin kesäkuukausina. Esimerkiksi Särkänniemen elämyspuisto Tampereella avaa ovensa toukokuun alussa, ja kaikki huvilaitteista Koiramäen kotieläinpihaan ovat avoinna elokuun loppuun asti. Etenkin alueen ulkoilmakohteisiin kannattaa tutustua ajan kanssa. Valkeakosken Sääksmäessä sijaitseva Rapolan linnavuori on hyvä päiväretkikohde, jossa viihtyy helposti koko päivän. Ikaalisissa Ti-ti-nallen talo tarjoaa kivaa tekemistä perheen pienimmille, ja talon lähistöllä sijaitseva uimaranta kutsuu sinut virkistäytymään kesäisen lämpöisenä päivänä.

Kesäpäivän vietät mukavasti Tampereella kaupungin nähtävyyksissä kierrellen. Tammelantorin mansikat maistuvat kuumana kesäpäivänä makoisilta. Pispalan kaunis puutaloalue on yksi näkemisen arvoinen paikka, ja Pispalasta löytyy myös Suomen vanhin edelleen toimiva yleinen sauna. Kuuluisat ja kokemisen arvoiset Pispalan portaat toimivat kuntotestinä kesäisenä päivänä. Monet Pirkanmaan nähtävyydet, kuten Pyynikin näkötorni Tampereella ja Rallimuseo Kangasalan Mobiliassa, ovat auki ympäri vuoden. Parhaimmillaan nämä kohteet ovatkin juuri kesäisin. Kangasalan Mobiliaan suuntaavan kannattaa tutustua samalla kertaa myös lähistöllä sijaitsevaan Keisarinharjuun, jonka näkötornista avautuvat upeat maisemat Roineen rantojen ylitse. Pyynikin komealta näkötornilta puolestaan näkee koko kesäisen Tampereen. Pirkanmaan nähtävyydet tarjoavat iloa moneen kesäiseen päivään.

Napakelkka ja retkiluistelu ovat Pirkanmaan helmiä talvella

Pirkanmaa on ympäri vuoden vierailun arvoinen. Pirkanmaan nähtävyydet sisältävät myös paljon mahdollisuuksia talviurheiluun. Retkiluistelusta kiinnostuneet voivat kokeilla lajia esimerkiksi Näsijärven jäällä, johon aurataan joka vuosi useiden kilometrien mittainen retkiluistelurata. Talviurheilun ystävien kannattaa katsastaa myös Kangasalan Saarikyliin aurattava kolmen kilometrin mittainen retkiluistelurata. Saarikylissä on myös napakelkka, jonka kyydissä koko perhe voi nauttia talven monista riemuista. Jos perinteinen luistelu tai jääkiekko ovat enemmän mieleesi, Pirkanmaalta löytyy useita paikkoja lajin harrastamisiin. Legendaarisin on kuitenkin Tampereen Pyynikillä sijaitseva koulukadun kenttä, joka pysyy jäähdytysjärjestelmän avulla jäässä myös pienessä plussakelissä.

Pirkanmaan nähtävyydet talvella eivät kuitenkaan rajoitu urheiluun. Esimerkiksi teatterit ja museot ovat auki myös talvisin. Jokaisesta Pirkanmaan kunnasta löytyy kotiseutumuseo, jossa pääsee tutustumaan kunkin alueen historiaan. Tampereelta löytyy lisäksi paljon muitakin museoita, esimerkiksi Vapriikin kenkämuseo, Vakoilumuseo ja Lenin-museo, jotka sijaitsevat Tampereella. Taidetta pääsee katsomaan Tampereen taidemuseon lisäksi myös Särkänniemen yhteydessä sijaitsevassa Sara Hildenin taidemuseossa. Pirkanmaan nähtävyydet ja taide eivät ole Tampereen yksinoikeus, vaan elämyksiä löytyy lisää tunnin ajomatkan päässä Tampereelta. Mäntässä sijaitsevat kansainvälisen tason Serlachius-museot Gösta ja Gustaf. Vaihtuvien näyttelyiden lisäksi museoista löytyy Suomen kuuluisimpien taiteilijoiden teoksia, joita ei kannata jättää väliin.

Lomaile Pirkanmaalla ympäri vuoden

Pirkanmaan nähtävyydet houkuttelevat matkailijoita kaikkina vuodenaikoina, ja Tampere onkin Suomen toiseksi vilkkain maakunta. Tampereen tunnettu ja värikäs historia tarjoaa matkailijoille elämyksiä vielä nykyäänkin. Tulit sitten läheltä tai kaukaa, Pirkanmaalta löytyy varmasti juuri sinulle ja perheellesi hienoja lomakohteita. Pirkanmaan nähtävyyksiä kierrellessä kannattaa pitää mielessä, että Pirkanmaa on muutakin kuin Tampere. Lähde siis rohkeasti ympäryskuntiin ja tutustu pienten kaupunkien upeaan ja monipuoliseen matkailutarjontaan.