Browse By

Pirkanmaan tapahtumat

Pirkanmaan tapahtumat tuovat ihmiset yhteen

Pirkanmaan tapahtumat tempaavat jokaisen mukaansa! Pirkanmaan maakunta on Suomen maakunnista toiseksi suurin. Pirkanmaan alueella sijaitsee 22 kuntaa, joista alueen suurin tapahtumakeskus on Tampereen kaupunki. Pirkanmaan alueella eivät tekeminen ja kokeminen lopu helposti kesken. Alueelta löydät vilkkaan kulttuurikaupunki Tampereen, Ikaalisten kylpylän, useita museokeskuksia sekä tietysti Särkänniemen huvipuiston. Maakunnassa sijaitsevat myös Seitsemisen ja Helvetinjärven kansallispuistot. Kulttuurinnälkään löydät Pirkanmaalta useita festivaaleja, niin musiikin, sarjakuvien kuin tanssinkin muodossa. Pirkanmaan tapahtumat tuovat yhteen niin vanhat kuin nuoret. Tapahtumatarjonta on runsasta ympäri vuoden ja löydät varmasti niistä juuri itsellesi sopivan! Tiesitkö muuten, että vuoden 2016 Pirkanmaan palkinnon voitti jokaisen suomalaisen suosikkiyhtye Eppu Normaali? Pirkanmaan palkinnon myöntää vuosittain Pirkanmaan liiton maakuntahallitus Pirkanmaan hyväksi tehdystä työstä.

Pirkanmaan tapahtumat: taidetta, tanssia ja musiikkia

Pirkanmaan tapahtumat ovat täynnä iloa ja musiikkia. Ainutlaatuisia kuoro- ja lauluyhtyeitä päästään ihastelemaan joka toinen vuosi järjestettävässä Tampereen Sävel- tapahtumassa. Vuodesta 1975 asti järjestetyssä tapahtumassa kohtaavat vanhempi kuorolauluperinne sekä uudemman sukupolven musiikki. Tapahtuman aikana järjestetään ilmaiskonsertteja sekä työpajoja. Vuosittain järjestettävä Tanssivirtaa Tampereella on kuusipäiväinen festivaali, jonka ohjelmistossa nähdään nykytanssiteoksia nuorilta ja kokeneilta koreografeilta, tanssivideoita, sekä muuta ohjelmaa. Vuodesta 1997 asti järjestetty tanssifestivaali tuo kaupunkiin suomalaisen nykytanssin uutuudet. Lisää tanssinhuumaa löydät Tampereen flamencoviikoilta. Vuonna 2017 tapahtuman esityksissä flamenco kohtaa niin andalusialaisen mosaiikkiperinteen kuin suomalaisen saunakulttuurinkin. Luvassa on siis varmasti elämyksellisiä esityksiä!

Pirkanmaan tapahtumat tarjoavat myös kirjallisuutta ja taidetta. Kirjojen ystävän kannattaa ehdottomasti piipahtaa kesällä Sastamalassa järjestettävillä vanhan kirjallisuuden päivillä. Pääsymaksuton kirjatapahtuma on kerännyt vuosittain lähes 15 000 kävijää! Tällaista tunnelmaa et muualta löydä. Tapahtumassa on mukana myös näyttelyitä, konsertteja, sekä kirjahuutokauppa. Mäntän kuvataideviikot on Suomen merkittävin kesäinen nykytaiteen tapahtuma. Näyttely on ammattitaiteilijoiden mahdollisuus päästä esittelemään töitään. Tapahtumaan esille pääsevät taiteilijat kutsuu joka vuosi vaihtuva kuraattori. Kävijälle Mäntän kuvataideviikot ovat upea tilaisuus tutustua ajankohtaiseen nykytaiteeseen. Tampereen teatterikesä on yksi Euroopan merkittävimmistä teatterifestivaaleista. Se tuo yhteen niin klassikoita, nykydraaman, sirkuksen, kuin katuteatterinkin. Tapahtuman esiintyjiin kuuluvat sekä suomalaisen että kansainvälisen teatterin parhaimmisto.

Tapahtumia lapsille ja perheille

Tampere ja Pirkanmaan alue tarjoaa vuosittain useita tapahtumia lapsiperheille. Joka helmikuu vietetään lasten Pirkkaset -tapahtumaa. Silloin Pirkanmaan kunnissa järjestetään lapsille suunnattuja tapahtumia koko kuukauden ajan. Pirkanmaan tapahtumat kulttuurin saralla eivät rajoitu aikuisiin. Tanssiteatteri MD järjestää Tampereella vaihtuvia teatteriesityksiä perheen pienimmille. Koska kaikkien lasten suosikkiohjelma Pikku Kakkonen kuvataan Tampereella, niin televisiosta tuttujen hahmojen esiintymisiä on usein Tampereella ja lähiseuduilla. Pikku Kakkosen puistossa voi myös käydä leikkimässä. Puisto löytyy Tampereen Koskipuistosta. Vapriikin nukkenäyttely tuo ihmeteltäväksi Haiharan nukkemuseon kokoelman erikoiset ja upeat nuket. Jos nuket eivät innosta koko porukkaa, niin Museokeskus Vapriikista löytyvät myös Luonnontieteellinen museo, Kivimuseo, Postimuseo sekä Suomen Jääkiekkomuseo.

Pirkanmaan tapahtumat valloittavat myös hieman vanhemmat lapset ja lapsenmieliset. Alueelta löytyy kaikenlaista kivaa tekemistä ja paljon tapahtumia. Tampere-talo täyttyy sarjakuvista, kun Tampere Kuplii – sarjakuvafestivaali kerää keväällä yhteen sarjakuva- ja cosplay harrastajia viisipäiväiseen tapahtumaan. Tapahtuman teemana tänä vuonna on Sarjakuvan Suomi ja festivaalin kunniavieras on lastenkirjailija Mauri Kunnas. Isommat lapset innostuvat varmasti poliisi- ja vakoilumuseoista. Tampereen keskustassa sijaitsevassa vakoilumuseossa pääsee tutustumaan vakoilun historiaan. Särkänniemen huvipuistossa saa vierähtämään helposti koko päivän. Yhdellä rannekkeella pääsee tutustumaan kaikkiin huvituksiin sekä akvaarioon. Särkänniemessä sijaitsee myös Mauri Kunnaksen Koiramäki-kirjoihin perustuva teemapuisto.

Vietä iloinen päivä Pirkanmaalla

Pirkanmaan tapahtumat sekä runsas majoitustarjonta saavat koko perheen viihtymään maakunnassa pidempäänkin. Varsinkin kesäisin Tampereen alueella on lukuisia festivaaleja niin musiikin, tanssin, kuin teatterinkin harrastajille. Tampereella käydessä on lähes pakko pyörähtää myös Särkänniemen huvilaitteissa. Iltaelämää pääset viettämään seudun useissa yökerhoissa ja klubeissa, joista löydät myös live-musiikkia. Pirkanmaalta löydät myös kymmenittäin museoita. Tiesitkö, että maakunnassa on myös yli 15 kotiseutumuseota? Pirkanmaan tapahtumat eivät jätä ketään kylmäksi. Lukutoukka ei voi ohittaa Sastamalan vanhan kirjallisuuden päiviä, ja tanssitaiturit löytävät itsensä flamencoviikoilta tai Tanssivirtaa-festivaaleilta. Pirkanmaan alue tarjoaa nähtävää ja koettavaa vauvasta vaariin. Saavuitpa sitten päiväksi tai viikoksi, löydät varmasti tekemistä ja tapahtumia, jotka jäävät mieleen vielä pitkäksi aikaa.