Browse By

Tampere lapsiperheille

Tampere tarjoaa lapsiperheille elämyksiä kesän jokaisena päivänä

Tampere tarjoaa lapsiperheille virkistävää ja mukavaa toimintaa ympäri vuoden. Kesällä Suomen suurimpiin ja kauneimpiin kaupunkeihin lukeutuva Tampere onkin yhtä lailla perheiden kuin nuorten suosiossa. Kaupungista löytyy monipuolisia leikkipuistoja, museoita, nuorison suosimia skeittiparkkeja ja kaikkien tuntema Särkänniemi, jossa on helppo viihtyä aamusta iltaan. Aikuisille ja koko perheelle löytyy päivän päätteeksi korkealuokkaisia ja monipuolisia ravintola- ja hotellipalveluja. Särkänniemi on vuosia ollut suosittu elämyspuisto, jossa yhdellä rannekkeella pääsee tutustumaan useampaan huvipuiston ihanaan kohteeseen. Tampereen taidemuseon yhteydessä toimiva Muumilaakso tarjoaa iloa koko perheelle. Ja mikä olisikaan kesäpäivän päätteeksi mukavampaa kuin risteillä kauniilla Pyhäjärvellä tai Näsijärvellä nauttien kesän lämmöstä? Tampere tarjoaa lapsiperheille paljon iloa ja tekemistä, joita voi muistella kylmien talvipäivien aikana.

Lapsiperheille tarjolla liikuntaa ja kulttuuria Tampereella

Tampere viihdyttää päivän, viikonlopun tai jopa viikon, aikataulustasi riippuen! Tampereelta löydät kulttuuria ja vauhdin hurmaa, mutta myös risteilyjä, joiden aikana koko kehosi lepää ja nauttii kesän kauneudesta. Kaupunki tarjoaa liikuntaa, musiikkia, hyvää ruokaa ja juomaa sekä päivän päätteeksi mahdollisuuden virkistävään lepoon. Tampereella voit tehdä virkistävän metsäretken, käydä Pispalan hyvin hoidetussa ja Suomen tunnetuimmassa saunassa, tai vain shoppailla ja tutustua moniin mielenkiintoisiin nähtävyyksiin. Tampere tarjoaa tekemistä niin arkeen kuin juhlaan. Kaupungissa voi myös kokea sekä Filharmonian ohjelmiston että ainutlaatuisen ja virkistävän teatteritarjonnan. Lapsiperheille tämä on kutsu tulla nauttimaan tulevan kesän lämmöstä. Kesän lähestyessä kannattaa suositella loma tarpeeksi ajoissa, jotta mitään ei jää kokematta.

Minkälainen Tampere on pähkinänkuoressa? Tiesitkö, että Tampereen seutu on kasvanut voimakkaasti viime vuosina? Pirkanmaalla, jossa Tampere sijaitsee, asuu noin 500 000 henkilöä. Tampereen asukasluku on yli 220 000 asukasta, ja perinteinen opiskelijakaupunki on ollut yliopistonsa ansiosta suosittu. Tampere on myös historiallinen teollisuuskaupunki, sillä siellä sijaitseva Finlaysonin puuvillatehdas oli Suomen ensimmäinen suurteollisuusyritys. Finlaysonin tehdassalissa sytytettiin myös ensimmäinen sähkövalo Pohjoismaissa! Kaupunkia voidaan siis huoletta kutsua huipputeknologian, kulttuurin, urheilun, monipuolisen koulutustarjonnan ja yritystoiminnan keskukseksi. Lapsiperheille se sopiikin juuri edellä mainituista syistä. Tampereelle jokainen on tervetullut niin asumaan kuin vierailemaankin. Seudulla voi ryhtyä yhtä lailla yrittäjäksi, kouluttautua tai vaan nauttia kaupungin palveluista yksin, ryhmässä tai perheen kanssa.

Tampere kutsuu lapsiperheitä viihtymään

Luonnonkaunis Viikinsaari tarjoaa toimintaa perheenne kesään. Viikinsaari sijaitsee Tampereen edustalla kauniissa Pyhäjärvessä. Sinne on noin 20 minuutin laivamatka Tampereen keskustasta. Viikinsaari antaa upeat puitteet kesäiseen luontoon, jonne on mukavaa tehdä eväs- ja luontoretkiä yhdessä perheen tai ystävien kanssa. Viikinsaaressa pääsee myös uimaan. Mikäs sen parempi tapa vilvoitella kuumana kesäpäivänä kuin pulahtaa järveen? Kesäpäivänä voit myös viihtyä Viikinsaaren kesäteatterissa nauttimassa erilaisista näytelmistä. Kesä 2017 tulee tarjoamaan Viikinsaaren vieraille ainutlaatuista viihdettä, kuten stand up -iltoja kahtena lauantaina. Viihdyttämisestä vastaavat Suomen hauskimmat koomikot. Lapsiperheille tiedoksi, että Viikinsaareen kannattaa lähteä varsinkin sunnuntaisin. Heinäkuussa järjestetään nimittäin ‘lasten sunnuntait’, jolloin tarjolla on viihdettä ja ohjelmaa lapsille.

Tampereelta löytyy lukuisia kahviloita ja ravintoloita, joissa voi nauttia ruokaa ja juomaa vierailuiden aikana. Lapsiystävälliset ravintolat takaavat koko perheen viihtyvyyden, ja erityisesti lapsiperheille suunnattuja ruokapaikkoja on tulossa koko ajan lisää. Yksi lapsiystävällisen ravintolan tunnusmerkkejä ovat lapsille laaditut ruoka-annokset. Muita merkkejä ovat muun muassa ravintolasta löytyvä hoitohuone ja vessa, jossa perheen pienempien siistiminen onnistuu ilman ylimääräistä päänvaivaa. Riittävä tila lastenvaunuille ja syöttötuolit ovat myös oleellisia lapsiperheiden kannalta. Useista ravintoloista löytyy myös lapsille oma puuhanurkka tai erillinen leikkipaikka. Näin lapsilla on tekemistä sillä aikaa, kun vanhemmat ovat syömässä. Vanhempien on kuitenkin hyvä muistaa pitää lapsiaan silmällä turvalliseksi suunnitellusta ympäristöstä huolimatta.

Kaunis Tampere ja luonto rentouttavat arjen keskellä

Kaunis luonto, puistot ja silmiä hivelevän kauniit vesistöt ovat aina olleet osa Tamperetta. Seudulta löytyy lapsiperheille upeita luontoretkimahdollisuuksia ja erilaisia elämyksiä. Kenties tutustuminen lumoavan kauniiseen ruusutarhaan ja sen muihin kasveihin Tampereen Hatanpään Arboretumissa olisi paikallaan? Luonnontieteellinen museo esittelee luonnon ja eläimet hienostuneesti vierailijoille. Eläinten lisäksi museolla voi tutustua myös erilaisiin hyönteisiin ja luurankoihin. Kesällä Tampereella on myös mahdollisuus tutustua kotieläimiin, päästä hevosajeluun ja kokeilla poniratsastusta. Sorsapuistosta voi kesällä löytyä lintutarha, jossa pääsee tutustumaan erilaisiin kanalintuihin. Sorsapuiston yhteydessä on myös leikkipuisto, joka tuo riemua lapsiperheen pienimmille. Leikkipuiston vieressä on sen lisäksi kuntoilulaitteita vanhemmille sekä rutkasti viheralueita, joilla nauttia esimerkiksi eväitä. Lapsiperheille suosittelemme lämpimästi tutustumista Viikinsaareen ja sen kesäiseen ohjelmistoon. Kesä on seudun parasta aikaa!